Ігор Терехов: Ми не допустимо транспортного колапсу в місті
11 квітня 2021 19:50 Місто
Ігор Терехов: Ми не допустимо транспортного колапсу в місті Міська влада не допустить, щоб через нові карантинні обмеження в Харкові утворився транспортний колапс.

Про це сьогодні, 11 квітня, в ефірі каналу «Україна 24» заявив секретар Харківської міської ради Ігор Терехов. Він розповів, що міська влада спільно з представниками Національної поліції і перевізниками на оперативній робочій нараді розробили алгоритм дій в рамках нових карантинних обмежень, який допоможе Харкову уникнути транспортного колапсу.

«Сьогодні був перший день перебування Харкова у «червоній» зоні. Ми побачили жорстку позицію співробітників поліції, які склали десятки протоколів на приватних перевізників за порушення карантинних норм, виписували штрафи. Реакція водіїв була природною - вони почали йти з маршрутів, боячись отримати 17 тис. штрафу. Однак завтра робочий день, всім харків'янам потрібно дістатися на роботу, і наше основне завдання - перевезти людей до місця роботи і при цьому дотриматися всіх карантинних обмежень», - зазначив Ігор Терехов.

За його словами, учасникам зустрічі вдалося знайти розумний баланс, щоб не зірвати перевезення городян. Завтра весь громадський транспорт продовжить роботу з 50%-вою наповнюваністю, маршрути скасовуватися не будуть, проте співробітники поліції продовжать жорстко стежити за дотриманням карантинних норм. Зокрема, продовжить свою роботу метрополітен, який є основним перевізником пасажирів у Харкові. У години пік інтервал руху складатиме близько 3 хв, у звичайний час - до 7 хв.

Також Ігор Терехов зазначив, що зараз у харківських лікарнях розгорнуто достатню кількість ліжко-місць. Міська влада постійно знаходиться на зв'язку з Міністерством охорони здоров'я, і ​​в разі потреби зможе розраховувати на його допомогу.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини