Міськрада ухвалила звернення до Президента України Володимира Зеленського щодо ситуації навколо «Коксохіму»
24 лютого 2021 11:46 Місто
Міськрада ухвалила звернення до Президента України Володимира Зеленського щодо ситуації навколо «Коксохіму» Харківська міська рада сьогодні, 24 лютого, на сесії ухвалила звернення щодо ситуації з забрудненням повітря коксовим заводом «Новомет» (колишній «Коксохім») до Президента України Володимира Зеленського, керівництва Верховної Ради, Державної екологічної інспекції України та Харківської обласної прокуратури.

«Державна екологічна інспекція в Харківській області провела позапланову перевірку ТОВ «Коксовий завод «Новомет». Перевіркою виявлені порушення Закону України «Про охорону атмосферного повітря», а саме: здійснення підприємством господарської діяльності за відсутності відповідного дозвільного документа, допущення наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря та, як наслідок, заподіяння шкоди навколишньому природному середовищу. Незважаючи на винесений Держекоінспекцією припис про усунення виявлених порушень, а також рішення Харківського окружного адміністративного суду про тимчасове призупинення діяльності підприємства, «Новомет» продовжує незаконну діяльність до цього часу. Просимо Вас взяти ситуацію із забрудненням атмосферного повітря при здійсненні діяльності ТОВ «Коксовий завод «Новомет» під особистий контроль і дати доручення відповідним органам вжити необхідних заходів», - говориться у зверненні.

Секретар Харківської міської ради Ігор Терехов підкреслив, що ситуація з «Коксохімом» давно вийшла за всі законні рамки.

«Те, що відбувається з викидами, які виробляє коксовий завод, - просто немислимо. Люди задихаються і хворіють, смог над містом стоїть неймовірний. Нас наближають до екологічної катастрофи. Ми мали неодноразові зустрічі з керівництвом заводу, яке обіцяло встановити фільтраційні установки, але так нічого і не зробило. Так, я за те, щоб наші заводи працювали. Але якщо підприємство труїть харків'ян, як ми можемо до цього ставитися? Я готовий йти в суди, щоб зупинити цю біду», - зазначив Ігор Терехов.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини