На заводі «Світло шахтаря» відзначили День машинобудівника
25 вересня 2020 15:21 Економіка
На заводі «Світло шахтаря» відзначили День машинобудівника Вшанування кращих працівників машинобудування пройшло сьогодні, 25 вересня, на Харківському машинобудівному заводі «Світло шахтаря».

 

У заході взяв участь перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов. Від імені міського голови Геннадія Кернеса він привітав заводчан із професійним святом.

«Ми по праву можемо пишатися вашим заводом. Він є родзинкою машинобудування Харкова. У вас є все: науковий, економічний, виробничий потенціали. Ви ніколи не стоїте на місці, а розвиваєтеся в такому ж ритмі, як і місто Харків. Бажаю вам не зупинятися на досягнутому, активно впроваджувати нові технології, освоювати нові ринки збуту. Щастя, здоров'я і благополуччя!» - сказав Ігор Терехов.

З нагоди Дня машинобудівника кращих працівників відзначили грамотами від керівництва підприємства, а перший віце-мер вручив машинобудівникам Почесні грамоти Харківської міської ради і Подяки міського голови.

Генеральний директор заводу Олександр Ковальчук зазначив, що для їх великого колективу День машинобудівника є головним святом.

«Не дивлячись на всі труднощі, пов'язані з пандемією, а цей рік видався досить важким, ми зустрічаємо свято з гарним настроєм. Завдяки зусиллям наших менеджерів і робітників ми відновлюємо колишні темпи роботи, намагаємося зберегти зарплати і трудовий колектив», - повідомив Олександр Ковальчук.

Нагадаємо, що День машинобудівника встановлено Указом Президента у 1993 році. Свято відзначається щорічно в останню неділю вересня.

Довідка. ПАТ «Харківський машинобудівний завод «Світло шахтаря» - це сучасне машинобудівне підприємство європейського рівня з виробництва гірничо-шахтного устаткування. Є одним з найбільших підприємств не тільки у Харківській області, а й в Україні.

Основною продукцією підприємства є скребкові конвеєри і перевантажувачі, шахтні дробарки, запобіжні гідравлічні муфти, прохідницькі та очисні комбайни, шахтні підстанції, акумуляторні головні світильники та інше обладнання для гірничорудної промисловості. У 2015 році на заводі освоєно виробництво прохідницьких і очисних комбайнів, бурогрузових машин БПР, трансформаторних підстанцій. Продукція, що випускається на заводі, працює на гірничодобувних підприємствах в Україні, Казахстані, Естонії, Білорусі, Польщі.

Завод активно взаємодіє з районною адміністрацією Харкова: бере участь в озелененні району, надає допомогу в ремонті освітлення мікрорайонів та ін.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини