Церемонія прощання з Геннадієм Кернесом пройде в оперному театрі
17 грудня 2020 14:58 Місто
Церемонія прощання з Геннадієм Кернесом пройде в оперному театрі Церемонія прощання з Харківським міським головою Геннадієм Кернесом відбудеться наступного тижня у Харківському національному академічному театрі опери та балету імені М. В. Лисенка.

Про це сьогодні, 17 грудня, на нараді в мерії повідомив секретар Харківської міської ради Ігор Терехов.

За його словами, точна дата похорону поки невідома, оскільки все залежить від формальних процедур, які необхідно провести у Німеччині. Планується, що похорон може відбутися у вівторок, середу або, максимум, у четвер. Перед цим борт із тілом Геннадія Кернеса зустрінуть в Міжнародному аеропорту «Харків». Відспівування відбудеться в Свято-Благовіщенському кафедральному соборі, а церемонія прощання - в оперному театрі.

«Ми очікуємо величезну кількість людей, тому нам потрібно дотриматися усіх карантинних заходів. Усі мають бути в масках, повинна витримуватися соціальна дистанція, тому церемонію прощання ми проводитимемо близько чотирьох годин», - повідомив ІгорьТерехов.

Церемонія богослужіння і панахида транслюватимуться на екранах в соборі і в фойє театру. У місцях прощання чергуватимуть бригади швидкої допомоги.

Харківський міський голова Геннадій Кернес буде похований на Алеї почесних харків'ян на міському кладовищі №2. В день прощання рух транспорту буде частково перекритий (схему руху опублікують пізніше).

«Пішов з життя мій дуже близький друг, людина-легенда, яка зробила для Харкова так багато, як ніхто. Сьогодні трагедія для міста Харкова, оголошений траур. Харків буде таким, яким хотів його бачити Геннадій Адольфович Кернес», - сказав Ігор Терехов

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини