У Харкові готуються до святкування ювілею Тараса Шевченка
14 січня 2014 16:52
У Харкові готуються до святкування ювілею Тараса Шевченка Святкові заходи, присвячені 200-річчю з дня народження Тараса Шевченка, пройдуть у Харкові в березні - травні поточного року.

Як повідомив директор Департаменту культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов, напередодні дня народження видатного українського поета і громадського діяча, 7 березня, на великій сцені Харківського театру опери та балету ім. М. Лисенка пройде масштабний гала- концерт за участю колективів міста та області. У ньому візьмуть участь лауреати конкурсу «Слобожанські передзвони» з усіх районів Харківщини, Великий Слобожанський ансамбль пісні і танцю та Молодіжний академічний симфонічний оркестр «Слобожанський».

Дмитро Кузнєцов зазначив, що цю ж концертну програму харків'яни представлять у Національному палаці мистецтв «Україна» в Києві, де 200-річчя Кобзаря відзначать 6 травня.

У день ювілею, 9 березня, в Харкові покладуть квіти до пам'ятника Тарасу Шевченку.

Крім того, 22 травня пройде традиційний фестиваль «В сім'ї вольній, новій...», а пізніше - фестиваль традиційного фольклорно-обрядового мистецтва «Покуть», які також присвятять українському художнику, поету, письменнику і етнографу.

«Ми готувалися до цієї дати з 2012 року. Цей рік по праву можна назвати і роком декоративно-прикладного мистецтва. Адже безліч колективів і людей були задіяні у такому масштабному святі. В одному тільки фестивалі «Слобожанські передзвони» взяли участь понад 10 тисяч майстрів сцени і прікалдного мистецтва, кращі роботи яких сьогодні можна побачити в Обласному центрі культури і мистецтва на вулиці Пушкінській», - повідомив Дмитро Кузнєцов.

Довідка. Згідно з розпорядженням голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна в рамках реалізації в регіоні завдань Президента України щодо підготовки до святкування 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка в Харкові та області заплановано проведення низки культурних заходів, присвячених цій даті. Протягом року планується проведення книжкових виставок, концертних програм, тематичних вечорів та літературно-музичних композицій, присвячених життю і творчості Тараса Шевченка.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини