У Харкові попрощалися з Анатолієм Мялицею
06 квітня 2021 13:56 Місто
У Харкові попрощалися з Анатолієм Мялицею Церемонія прощання з Героєм України, колишнім генеральним директором Харківського державного авіаційного виробничого підприємства, почесним професором НАУ «ХАІ» Анатолієм Мялицею відбулася сьогодні, 6 квітня, в Центрі культури Київського району.

У церемонії взяли участь перший заступник Харківського міського голови Олександр Новак, колеги, вчені, Герої України Алла Коваленко і Михайло Борисюк, почесні громадяни Харкова, представники підприємств міста і ветеранських організацій, близькі, друзі і родичі, а також всі небайдужі до втрати харків'яни.

Перший заступник Харківського міського голови Олександр Новак висловив співчуття родині Анатолія Мялиці.

«У цей скорботний день від керівництва міста я хочу висловити щирі і глибокі співчуття рідним, близьким, друзям, колегам Анатолія Костянтиновича. Ми прощаємося з прекрасною людиною, шанованим керівником, професіоналом своєї справи. Все своє життя він присвятив розвитку авіабудування в нашій країні. Займаючи високі державні посади, він завжди уважно ставився до розвитку нашого міста. Мені пощастило працювати разом з ним, коли він був у складі виконавчого комітету міської ради. Я пам'ятаю, як відповідально і шанобливо він приймав ті рішення, які були спрямовані на розвиток нашого міста. Його добрі справи назавжди залишаться в пам'яті харків'ян. Я дякую долі за те, що була можливість разом з ним працювати і вчитися у Анатолія Костянтиновича. Вічна пам'ять!» - зазначив Олександр Новак.

Поховали Анатолія Мялицю на міському кладовищі №2 (вул. Пушкінська, 102).

Нагадаємо, Анатолій Мялиця помер 5 квітня на 81-му році життя після тривалої хвороби.

Довідка. Анатолій Костянтинович Мялиця - тричі обіймав пост генерального директора ХДАВП (з 1985 по 1990, з 1996 по 2002, з 2008 по 2015 рік), з 2002 по 2004 рік був міністром промислової політики України, Герой України, Заслужений машинобудівник України, Лауреат Державної премії СРСР, доктор технічних наук, почесний професор Національного аерокосмічного університету «ХАІ» ім. М. Є. Жуковського, автор понад 70 робіт, присвячених теорії і практиці технологічної підготовки серійного авіаційного виробництва. На авіазаводі пройшов шлях від технолога до генерального директора підприємства. Під керівництвом Анатолія Мялиці ХАЗ освоїв серійне виробництво літаків Ан-74 і його модифікацій, розробив і підняв в небо легкомоторний літак ХАЗ-30.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини