У Харкові виявлятимуть нелегальні реабілітаційні центри та хоспіси
21 січня 2021 19:14 Місто
У Харкові виявлятимуть нелегальні реабілітаційні центри та хоспіси У місті Харкові будуть проведені перевірки з метою виявити реабілітаційні центри, будинки для людей похилого віку, хоспіси, які працюють незаконно.

Відповідне рішення було ухвалене сьогодні, 21 січня, на позачерговому засіданні Міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Як заявив секретар Харківської міської ради Ігор Терехов, такі заходи будуть спрямовані на те, щоб не допустити повторення трагедії, яка сталася сьогодні в одному з таких «будинків для людей похилого віку» на вул. Нижній Гіївській, 150-б, де в результаті пожежі загинуло 15 осіб.

«Із завтрашнього дня голови районних адміністрацій разом із правоохоронними органами повинні почати тотальну перевірку подібних об'єктів. Як правило, всі вони незаконні, і пацієнти там знаходяться незаконно. Виявляйте ці об'єкти, щоб припинити їх роботу! І від правоохоронних органів теж має бути реакція», - зазначив Ігор Терехов.

Він також повідомив, що будівля, в якій сьогодні сталася пожежа, є яскравим прикладом того, як працюють подібні установи і як там ставляться до людей. На невеликій площі знаходилося досить багато пацієнтів, при цьому в будинку не були дотримані жодні протипожежні заходи: на вікнах - грати, шляхів евакуації немає, перекриття - дерев'яні і т. п. За попередніми висновками пожежних, причиною загоряння стало використання несправних електрообігрівачів.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини